donderdag, september 19, 2024
spot_img

Latest Posts

Een kijk op tatoeages met Femke Verstraeten

Dat tatoeages tegenwoordig enorm populair zijn is geen geheim, logisch ook als je ziet wat voor mooie kunstwerken artiesten op je huid kunnen zetten. Toch kan het al eens mislopen en hebben mensen vaak spijt van hun tatoeage. Ook Belgisch tattoomodel Femke Verstraeten heeft spijt van sommige tatoeages die ze liet zetten.

Als kind zag Femke een punker door de straten van Brugge wandelen, vol tattoos en een hanenkam. Hij drukte zichzelf uit met zijn lichaam en geneerde zich helemaal niet voor wie hij was. Dit inspireerde Femke, dit was wat zij wou. Terwijl haar moeder hoopte dat het een fase was, zette het tattoomodel door. Op haar achttiende liet ze stiekem haar eerste tatoeage zetten, Een tribal op haar rug. In de loop der jaren besefte ze dat er andere en mooiere opties geweest waren om te laten zetten, ze heeft zoveel mooie kunstwerken gezien dat ze later haar eigen stijl ontdekt heeft.

Aan haar familie beloofde Femke eerst nog om er niet teveel te laten zetten, maar eigenlijk wist ze al dat ze all the way zou gaan. Haar ouders waren alles behalve blij in het begin, ze waren bang dat hun dochter nooit werk zou vinden en marginaal zou worden. Hier heeft het model begrip voor, je wilt als ouder natuurlijk dat je kind goed werk vindt en klasse uitstraalt. Toch wou ze haar leven leiden zoals zij dit voor ogen had. Haar moeder is ondertussen bijgedraaid en heeft zelf op haar zestigste haar eerste tattoo laten zetten. Ze is nu een grote fan van haar dochter haar tatoeages.

Voor haar carrière als model wist Femke Verstraeten niet wat ze wou doen in het leven. Ze moest van haar ouders een diploma halen, maar zelf vond ze studeren verschrikkelijk. Ze heeft een opleiding secretariaat geprobeerd, maar in plaats van naar school te gaan, ging ze vaak naar concerten in Amsterdam. Zo begon ze te touren met bands als Merge, ze leefde dag tot dag en was opzoek naar avontuur.

Femke werd per toeval ontdekt als model, via MySpace. Hier had ze foto’s op geplaatst die een vriendin van haar gemaakt had. Haar vriendin was fotografe en had Femke opgemaakt voor de foto’s. Hiervoor gebruikte het tattoomodel nooit make-up en was ze een echte tomboy. Het bleken prachtige foto’s en ze brachten de bal aan het rollen.

Verstraeten werd uitgenodigd voor shoots, begon naar tattoo-conventies te gaan, te presenteren en reist de dag van vandaag de hele wereld rond. Ze is erg dankbaar voor de kansen die ze gekregen heeft dankzij haar tatoeages. Zonder haar tatoeages stond ze misschien gewoon in een kledingketen, zonder ambities. Door haar carrière als model heeft ze veel ambities bijgekregen. Ze wilt nog leren dj’en, vuurspuwen en wilt verschillende talen leren om te kunnen presenteren in het buitenland. Haar tattoos zijn een redding geweest en hebben haar een doel in het leven gegeven.

Lange tijd heeft Femke enkel tatoeages laten zetten op plaatsen die ze verborgen kon houden, tot ze zeker wist wat ze wou doen in het leven. Ze ziet haar lijf als een soort dagboek, iedere tattoo heeft een verhaal en betekenis. Ze is niet impulsief, ze heeft lange tijd nagedacht eer ze zichtbare tattoos als op haar nek en handen liet plaatsen. Ze wou vermijden dat mensen zouden staren, ze had het moeilijk als mensen slecht reageerden op haar zichtbare tatoeages. Hier is ze de dag van vandaag immuun voor geworden.

Nu denkt ze goed na eer ze een tatoeage laat zetten en vliegt ze hiervoor soms zelfs naar het buitenland. Haar tattoos hebben al een enorm kostenplaatsje aan zich hangen. Toch heeft ze ook spijt van sommige tattoos. Na een tijd heeft ze af en toe een tatoeage laten zetten die gratis was of ze kreeg als vriendendienst. Die heeft ze zich allemaal beklaagd. Zo bleek het soms dat de tekening op de huid niet zo mooi was als op papier. Ook kwam het voor dat de artiest niet zo ervaren was en de tattoo verkeerd zette, zo heeft ze een parapluutje op haar lichaam staan dat te diep gezet is. Het is lelijk en je voelt de tattoo wanneer je erover wrijft, net brailleschrift. Op de onderkant van haar kin heeft ze een oog laten zetten, de artiest vroeg of ze er schaduw bij wou. Ze vond de gedachte aan schaduw wel leuk, maar nu deze erop staat lijkt het meer op een baard. Nu weet het model beter en neemt ze een tattoo met betekenis en zoekt ze zelf naar een artiest.

Haar gezicht wil Femke vrij laten, hoewel ze voor de rest bijna volledig bedekt is in tatoeages. Het is altijd haar plan geweest om haar nek en gezicht vrij te laten. Pas wanneer ze zeker wist van haar carrière als tattoomodel heeft ze haar nek laten bedekken. Ze vindt het erg jammer dat jongens en meisjes tegenwoordig sneller een nek of gezicht tattoo laten plaatsen, omdat dit een trend is. Hier kun je niet zo snel vanaf stappen, het is zichtbaar en kan je toekomst verpesten. Wat als je later je roeping vindt? Je wilt plots advocaat of politieagent worden. Dit gaat niet met een tattoo in je gezicht. Ze kent advocaten die volledig bedekt zijn in tatoeages, maar dit steeds kunnen bedekken met kledij. Verstraeten geeft dus als tip mee om pas een zichtbare tatoeage te laten plaatsen wanneer je zeker bent van wat je wilt doen in het leven.

Momenteel laat Femke haar ‘baard’ laseren, hierbij heeft ze gekozen voor een duurdere laser. Ze heeft al veel lasering gezien waar je littekens van krijgt en waarvan de huid echt aangetast is. De duurdere laser doet pijn en kost wat, maar het geneest altijd mooi. Ze denkt er ook over na om een stuk van haar benen te laten laseren, om weer canvas te hebben voor nieuwe tatoeages van andere kunstenaars en meerdere stijlen die ze wil uitproberen. Toch denkt ze hier eerst nog goed over na, omdat laseren echt pijn doet. Het voelt alsof meerdere rekkers tegelijkertijd opspannen en tegen je huid aan kletsen, maar dan zoveel keer per seconde.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.