maandag, juli 22, 2024
spot_img

Latest Posts

Kate Hellenbrand, de Amerikaanse Godmother van het tatoeëren

Kate Hellenbrand, beter bekend als America’s Godmother of tattooing, leefde een leven volgens haar eigen regels…

Kate, geboren en getogen op het platteland van Utah, groeide op als een tomboy en droomde er altijd van om een ​​cowgirl te worden. Ze had een zeer moeilijke en traumatische jeugdervaring en zei dat het volgen van een kunst- en ontwerpschool en het zetten van tatoeages haar heeft gered. Het was volgens haar de vreugde van haar leven.  

Kate maakte op jonge leeftijd kennis met tatoeages dankzij haar relatie met Mike Malone, haar fascinatie voor tatoeages en haar eerste kennismaking met tatoeages! Kate begon met het zetten van tatoeages in een studio (genaamd Catfish Studios). Ze leerde later technieken van onder meer Paul Rogers, Huck Spaulding en Zeke Owens, en kreeg uiteindelijk negen maanden voor zijn dood een tatoeage onder de vleugels van Sailor Jerry. 

Ze werd destijds onderdeel van een zeer belangrijke groep tattoo-artiesten. Namen als Ed Hardy, Tom Devita, Sailor Jerry en Mike Malone (ook bekend als Rollo) zijn absolute uitzonderingen geworden op de onuitgesproken wet om geen vrouwen in hun club te willen! 

Ze was destijds een van de weinige vrouwen die toegang kreeg tot deze wereld, In die tijd waren er slechts twee andere beroemde vrouwen met tatoeages.

Cindy Ray uit Australië en Rusty Skuse uit Engeland! 

Vandaag wordt ze herinnerd als de Godmother van het Amerikaanse tatoeëren.

Kate is vandaag de dag een tattoo-icoon geworden. Ze was een pionier in de industrie, en ze opende de deuren van het tatoeëren voor vrouwen. 

Rust in vrede en bedankt voor alles wat je hebt gedaan voor vrouwen in de tattoo wereld!

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.