dinsdag, mei 21, 2024
spot_img

Latest Posts

De tattoo carrière van Brooke Candy

Brooke Candy is een Amerikaanse rapper en zangeres. Ze werkte eerder al samen met artiesten als Sia, Grimes en Charli XCX. Ze tekende een contract bij muzieklabel RCA, maar kwam terug op deze beslissing omdat ze het gevoel had dat het label haar te veel wou veranderen. Ze zette haar muziekcarrière opzij voor een carrière als tattoo artiest.

Candy’s partner Kyle England, die zelf een tattoo studio heeft in Brooklyn, leerde haar tijdens de pandemie tatoeëren. Kyle heeft veel van Brooke Candy’s indrukwekkende tattoos gezet en het duurde niet lang eer Brooke de tattoo bug zelf te pakken had. De rapper begon eerst met tekeningen maken, wanneer ze vond dat haar tekeningen in orde waren begon ze aan het echte werk. Ze begon bij zichzelf, ze zette tattoos op haar binnen- en bovenbenen en voeten. Ook haar partner Kyle werd door haar onder handen genomen. Gezien deze al bedekt was met tattoos, moest ze over zijn andere tattoos heen tatoeëren.

Hoewel ze zichzelf aanleerde hoe ze op vlees moest tatoeëren door het uit te proberen, kende ze niets over de tattoo machine zelf. Ze weet graag wat haar krachtbron aan het doen is, dus is nu de mechanica van de machine aan het bestuderen. Volgens Candy kan ze niet beter worden tenzij ze alles leert over wat bijdraagt aan het eindresultaat van een goede tatoeage, dus ook de machine waarmee je aan het werk gaat.

Terwijl ze zelf een beginnend tattoo-artiest was en nog volop aan het leren tatoeëren was, begon ze klanten aan te nemen. Gezien haar bekendheid was het niet moeilijk om een klantenbase op te bouwen en al snel groeide haar bedrijf. Door zelf tattoos te beginnen zetten heeft ze enkel meer respect gekregen voor haar collega-tatoeëerders.

Volgens Candy geeft het zetten van een goede tatoeage een gevoel van euforie, niet kan je gelukkiger maken. Natuurlijk zijn er ook dagen bij dat het minder goed gaat en je een slechte tatoeage zet. Een slechte tattoo kan Candy zo depressief maken dat ze naar huis moet om te slapen. Momenteel zet Brooke Candy een tweetal jaar zelf tattoos, ze heeft echter vrienden die al dertig jaar in het vak zitten en af en toe nog slechte tatoeages kunnen zetten. Dit vindt ze zo fascinerend aan het beroep, het vak blijft je zelfs na dertig jaar uitdagen. Hierdoor is ze van mening dat tatoeëren de coolste kunstvorm ooit is.

Ondanks dat Candy verliefd is op het tatoeëren en ze er nog steeds hard aan werkt om hierin te groeien en verbeteren, kon ze niet wegblijven uit de muziekwereld. Terwijl ze voltijds aan het werk was als tattoo artiest werd ze benaderd door haar oude medewerkers uit de muziekindustrie met de vraag om weer muziek te gaan maken. Toen ze de opnamestudio weer indook besefte ze hoe hard ze dit gemist had en besloot ze beide carrières te gaan doen. Ze werkt aan haar tweede album, terwijl ze ook nog aan het werk is als tattoo artiest. Het beste van twee werelden.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.