dinsdag, juni 25, 2024
spot_img

Latest Posts

Dit moet je weten voor je een tatoeage krijgt

Tegenwoordig wordt er meer en meer geëxperimenteerd met tatoeages, verschillende kleuren en ontwerpen zijn geen uitzonderlijkheid meer. Vroeger waren tattoos enkel een afbeelding van een favoriete God of iets klein persoonlijks op de polsen. Tattoos mogen tegenwoordig dan wel meer erkenning krijgen, toch zijn er nog steeds talrijke discussies over of de inkt al dan niet voor gezondheidsproblemen zorgt. Vele mensen zijn ervan overtuigd dat tatoeages porie- en huidproblemen met zich meebrengen.

Bij het tatoeëren is je lichaam het canvas waarop de tattoo artiest zijn creativiteit en vindingrijkheid loslaat. Via naalden wordt de inkt aangebracht in de lederhuid of dermis. De reden dat deze in de lederhuid wordt aangebracht is zodat de tattoo niet vervaagd, verdwijnt of uitloopt zoals dit het geval zou zijn bij de diepere of minder diepe huidlagen. De keuze van de juiste artiest is net zo belangrijk als de keuze van het ontwerp, deze moet de juiste vaardigheden bezitten zodat de tattoo zijn mooie vorm behoudt na het aanbrengen in de huid.

Er zijn ook heel wat mensen die tatoeages vermijden, omdat ze regelmatig bloed willen doneren. Wanneer je net een tattoo laten zetten hebt mag je namelijk 4 maanden geen bloed doneren, omdat er een kans bestaat dat het bloed geïnfecteerd is geraakt tijdens het tatoeëren. Deze infectie in het bloed zou pas verdwijnen na 4 maanden.

De getatoeëerde plaats is als ware een wonde en moet dus de eerste paar dagen als wond verzorgd worden. Bij de tattooshop zal je altijd de juiste producten kunnen vinden en aankopen om je tattoo mee te verzorgen. De eerste paar uur zal er mogelijks ook een folie op de tattoo aangebracht worden, om te voorkomen dat er vuil in de wond terecht komt en deze gaat ontsteken.

De prijs van een tattoo kan erg variëren afhankelijk van de grootte en ontwerp van  het kunstwerk. Het is logisch dat hoe groter de tattoo, hoe meer je ervoor betaald. Ook zijn kleurtattoos over het algemeen duurder dan zwart tattoos.

Een tattoo artiest/shop heeft steeds een vergunning nodig om het beroep te mogen uitoefenen. Deze verkrijgen ze door een opleiding in verband met hygiëneregels te volgen. Na het slagen in deze opleiding moet de artiest zich registreren bij de FOD (Federale overheidsdienst) Volksgezondheid.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.