dinsdag, maart 19, 2024
spot_img

Latest Posts

As in je inkt

Mensen nemen al enige tijd tatoeages om een overleden persoon of huisdier te gedenken. Meestal in de vorm van de naam of een portret van hun geliefde op hun huid te laten zetten. Tegenwoordig bestaat er een derde optie voor het herdenken van een overleden persoon of dier via een tatoeage. Men laat namelijk de as van de persoon of het dier in de inkt verwerken. Zo draagt men de overledene voor altijd met zich mee.

De tatoeages, genaamd crematie tatoeages, worden gemaakt door een kleine hoeveelheid as van een geliefde in de tatoeage-inkt te gieten. Vervolgens wordt de in as doordrenkte inkt met een naald in de middelste huidlaag aangebracht, hierdoor ontstaat het permanente ontwerp op de huid en wordt de as ingebed in het motief. Men kiest voor deze tatoeage om zich nog steeds verbonden te voelen met degene die ze verloren zijn.

Alvorens de as aan de inkt kan worden toegevoegd wordt deze gezeefd en gefilterd, tot men een fijn stof bekomt. Hierna is het best dat men de as bakt, zodat deze gesteriliseerd is. Nadat de as gesteriliseerd en gemalen is mengt de artiest een hele kleine hoeveelheid as door de inkt alvorens men begint te tatoeëren.

Tatoeages gemaakt van menselijke as worden steeds populairder, omdat deze zorgen voor verbonden- en samenhorigheid. Meestal laten mensen een tatoeage zetten waar een verhaal achter zit, met een diepe betekenis en zinvolle reden. Een tatoeage gemaakt met as van een geliefde is uniek en oprecht, er is niets zinvoller dan je geliefde dicht bij je te willen houden. In plaats van de as te bewaren in een urn of sieraad, wat je kan kwijtraken, draag je jouw geliefde letterlijk met je mee.

Hoewel het gebruik van as in tatoeages nooit echt onderzocht is, heeft men geen reden om te denken dat het onveilig zou zijn voor je gezondheid. Het belangrijkste is dat men de as correct behandelt voor men deze tatoeëert. Een gekwalificeerd kunstenaar zal ervoor zorgen dat al zijn of haar instrumenten correct gesteriliseerd zijn voor gebruik en dat de as fijn genoeg gemalen is alvorens men deze in de inkt mengt.

Wanneer het lichaam gecremeerd wordt, bereiken de temperaturen van de verbrandingsoven bijna 1.000°C. Hierdoor verkleind het risico op infecties door bacteriën of lichaamsvloeistoffen. Wanneer de as achteraf gebakken en gemalen wordt, neemt dit de risico’s op kruisbesmetting en bacteriën die de huid binnendringen weg.

De crematie tatoeages zien er niet anders uit dan een normale tatoeage. Ze lijken niet anders in kwaliteit of kleur en wankelen ook niet in duurzaamheid. Het verschil zit in het genezingsproces. Een tatoeage met as in de inkt kan voor meer irritatie en jeuk zorgen. Indien je een gevoelige huid hebt is het aan te raden eerst op consult bij een dermatoloog te gaan voor je een crematie tattoo laat zetten.

Wanneer u kiest voor een tatoeage met de as van uw geliefde, zorg er dan voor dat de as correct verwerkt is, zowel in de oven als cremulator. Hierna breng je de as in een verzegelde en luchtdichte container naar de artiest. Uw ervaren artiest zal hieruit de asbakken en fijnmalen en de juiste hoeveelheid in de inkt doen. In België is een crematie tatoeage nog niet gebruikelijk, dus het kan lastig zijn om de geschikte artiest hiervoor te vinden.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.