maandag, juli 22, 2024
spot_img

Latest Posts

Snake eye piercing, gevaarlijk of niet?

De snake eye piercing groeit in populariteit, op het internet kom je hem tegenwoordig overal tegen. Toch is hier zeer veel controversie over. Experts waarschuwen dan ook voor deze piercing. De snake eye piercing mag een dan wel leuk uitzien, het brengt ook zekere gevaren met zich mee.

De piercing wordt horizontaal op het puntje van de tong geplaatst, op deze manier creëer je het effect van slangenogen. Natuurlijk moet je hierbij inbeelden dat je tong het hoofd van de slang is.

Iedere tongpiercing is ingewikkeld, er kunnen veel complicaties optreden tijdens het genezingsproces hiervan. Bij de snake eye piercing zijn er nog enkele bijkomende complicaties, wat de gevaren groter maakt.

Een gevaar is dat de beweeglijkheid van de tong verloren kan gaan. De tong is als het ware verdeeld in twee spieren die gedeeld zijn in de helft. Door de snake eye piercing worden deze helften samengevoegd, waardoor ze gehinderd worden. Het kan zelfs voor verlamming van de tong zorgen.

Een andere complicatie die zich kan voordoen is het bloot gaan liggen van de tandwortel. De piercing rust contant op de achterkant van de tanden, dit zorgt voor wrijving met het tandvlees. Hierdoor zou het tandvlees open kunnen gaan liggen en de wortels van de tand bloot kunnen gaan liggen. Dit is onomkeerbaar.

Als de tong de piercing zou afstoten ontstaat er een litteken dat zichtbaar zal blijven.

Niet alle typen tong zijn geschikt voor dit soort piercing, iedereens anatomie is anders. Indien je toch tegen advies in voor de snake eye piercing wilt gaan, zoek dan een ervaren piercer om je tong te onderzoeken. Deze zal meteen kunnen zien of jouw tong geschikt is voor deze piercing of niet. Wel is het zo dat je weinig piercers zal vinden die deze piercing willen zetten. Door het aantal complicaties weigeren heel wat professionals deze te steken bij hun klanten.

Bron afbeelding icopiercing

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.