dinsdag, juni 25, 2024
spot_img

Latest Posts

Bodymodification: Wie zou dit doen?

Mensen passen al voor duizenden jaren hun lichaam aan, de oudste tatoeages ooit werden aangetroffen op een man genaamd Otzi. Een gemummificeerd man die ongeveer 5.300 jaar geleden overleden is. In totaal had hij 61 tatoeages, deze waren aangebracht door de huid open te snijden en hier houtkoolstof in te wrijven.

De wereld rond tattoos en modificaties is uitgegroeid tot een echte trend. Hieronder bespreken we enkele mensen die erg ver gegaan zijn in modificatie en waarom ze deze aanpassingen aan hun lichaam hebben aangebracht.

Meest getatoeëerde man

Lucky Diamond Rich heeft een tattoobedekking van 100% en is daarmee de meest getatoeëerde man ter wereld. Hij werd geboren in Nieuw-Zeeland, maar heeft Aboriginal Australische afkomst.

Lucky kreeg zijn eerste tatoeage op 16-jarige leeftijd, zijn tweede op zijn 18 jaar en op 28- jarige leeftijd was zijn lichaam volledig bedekt met kleurrijke tattoos. Daar wilde hij het echter niet bij laten, hij besloot om zijn lichaam volledig met zwarte inkt te bedekken. Dit inclusief zijn oogleden, vliezen tussen de tenen en tandvlees.

Het is allemaal begonnen doordat Lucky zich wou laten tatoeëren door een aantal geweldige artiesten over heel de wereld. Hij gaf ze een lichaamsdeel en liet de artiesten volledig begaan met wat ze erop zetten. Uiteindelijk was er gewoonweg geen lichaamsdeel meer over om te laten bedekken in inkt.

De meest getatoeëerd man ervaart verschillende kritiek. Sommige mensen verafschuwen hem, maar anderen zijn dan weer helemaal fan. De reacties vallen niet te voorspellen. Lucky trekt zich van de slechte reacties echter weinig aan, hij reist de hele wereld rond en geniet van zijn leven.

De meeste lichaamsaanpassingen (man)

Met 516 lichaamsaanpassingen is de Duitse Rolf Buchholz trotse houder van dit record. Hij heeft deze titel behaald in 2012 en is tot op heden nog steeds titelhouder van man met de meeste lichaamsaanpassingen. Hij ontdekte de piercingwereld in 1999 en was hierdoor gefascineerd, hij ging steeds verder met her veranderen van zijn uiterlijk.

Rolf heeft in totaal 481 piercings, waarvan 278 in zijn geslachtsdelen. Ook heeft hij 35 implantaten, waaronder zijn hoorns op het voorhoofd en magnetische implantaten in iedere vingertop van zijn rechterhand.

Hoewel hij ook een genitale splijting heeft, werd deze niet meegeteld voor het recordtotaal, zijn tongkloven werden dat wel. Ook is hij voor 90% bedekt in tattoos, maar deze werden alsook niet meegeteld voor dit record.

Een enkele keer werd hij weggestuurd op de luchthaven van Dubai door zijn uitgesproken uiterlijk. Hij was in Dubai geboekt op een conventie, maar is daar nooit geraakt doordat de luchthaven van het land de man niet toeliet.

Meest getatoeëerde senioren

De meest getatoeëerde senioren volgens het Guiness book of records is het stel Charlotte Guttenberg en haar partner Chuck Helmke, beide afkomstig van de Verenigde Staten.

Charlotte is niet enkel de meest getatoeëerde bejaarde, in feite is ze de meest getatoeëerde vrouw. 98.75%  van haar lichaam is bedekt met tatoeages. Haar partner Chuck is voor 97,5% bedekt in tatoeages. Ook Chuck heeft de titel van een ander record, namelijk dat van meest getatoeëerde schedels op een lichaam.

Samen heeft het koppel bijna 2.000 uur doorgebracht op de tattoo-stoelen. Ondanks dat ze beide van top tot teen bedekt zijn in tatoeages beweren ze de tattoos zelf niet op te merken bij elkaar.

Charlotte en Chuck zijn graag zichzelf en delen deze boodschap graag mee met anderen. Wees jezelf en uit je zoals jij dat zelf wilt, wat is het ergste wat kan gebeuren?

De meeste lichaamsaanpassingen (vrouw)

Maria José Cristerna, ook wel bekend als ‘The vampire woman’ of ‘The Jaguar woman’ heeft de meeste lichaamsaanpassingen op haar naam staan. Ze is afkomstig uit Mexico en heeft maar liefst 49 lichaamsaanpassingen ondergaan.

Veel van deze aanpassingen zijn transdermale implantaten op haar voorhoofd, borst en armen. Ook heeft ze meerdere piercings in haar wenkbrauwen, lippen, neus, tong, oorlellen, tepels en navel.

Voor Maria is het modificeren van haar lichaam deel van een verwerkingsproces. De modificaties staan voor de moed en kracht die ze gevonden heeft na het ondergaan van huiselijk geweld in haar eerste huwelijk. Ze laat alle implantaten plaatsen zonder verdoving om dit te symboliseren.

De vrouw ruilde haar werk als advocate om voor een eigen tattoo-studio en kledingzaak.

De meeste vleestunnels in het gezicht

Afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk behaalde James Goss met 14 vleestunnels (stretches) de titel van meeste vleestunnels. De ‘tunnels’ hebben een diameter tussen 3mm en 18mm.

Hij raakte geïnspireerd door de vorige recordhouder, die 11 vleestunnels had. James realiseerde zich dat hijzelf meer piercings in het gezicht had, hij moest ze enkel nog uitrekken.

Voor James is het modificeren van zijn lichaam een deel van meer zichzelf worden. Volgens hem is hij nu meer zichzelf dan voor de modificaties. Hij is dan ook van plan zijn modificatiereis verder te zetten.

Meeste piercings in je leven

Elaine Davidson, een Braziliaanse vrouw kreeg haar eerste piercing in 1997. Dit was de start van een nogal extreme verslaving. Ze heeft meer piercings dan wie dan ook in de geregistreerde geschiedenis.

In totaal is de vrouw 4.225 keer gepierced van 1997 tot 2006. Bijna ieder lichaamsdeel van haar is gepierced. Ze heeft vele piercings in haar voorhoofd, kin, borsten, handen en haar inwendige en uitwendige schaamstreek.

Elaine vindt het leuk om de sieraden te matchen met bijpassende make-up en haarverf. Ze verandert de juwelen ook vaak om haar look een andere kleur te geven.

Mensen die aan modificatie doen vinden dit vaak een vorm van zelfexpressie. Ze zijn niet anders dan andere mensen, ze zien er enkel een beetje anders uit.

Hun gemodificeerde levensstijl werkt inspirerend, ze tonen iedereen dat je niet bang moet zijn om jezelf te uiten naar de buitenwereld toe en je gewoon moet doen wat jou gelukkig maakt.

Gelukkig leven we steeds meer in een wereld waar modificatie, tattoos en piercings meer geaccepteerd worden.

Bron afbeelding Maria José Cristerna

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.