zaterdag, april 13, 2024
spot_img

Latest Posts

Doe-het-zelf piercings en tattoos

Je ziet het tegenwoordig meer en meer, jongeren die een tattoo en piercing hebben die niet gezet zijn door een professional. Op TikTok duiken er massaal veel filmpjes op over jongeren die een nieuwe piercing nemen door middel van een piercing kit die je kan verkrijgen op sites zoals onder andere Shein. Ook de Stick-en-Poke tattoo is weer helemaal in. Deze doe-het-zelf tattoos en piercings zijn echter niet zonder gevaar.

Het fenomeen is begonnen doorheen de corona crisis, tattoo-en piercingshops werden gesloten en afspraken werden verzet. Bij de jongeren ontstond er ongeduld, het is logisch dat je teleurgesteld bent wanneer je zo lang moet wachten op je tattoo of piercing waar je zo enorm naar uitkijkt. Hierdoor zijn ze het heft in eigen handen gaan nemen, ze lieten de tattoo door een vriend zetten met de stick-en-poke techniek en gebruikten een kit om een piercing te steken.

Jongeren zien er vooral veel voordelen in, het is een goedkoper alternatief en ze houden er een leuke herinnering aan over. Die ene vriend die je tattoo gezet heeft in zijn garage zal je namelijk niet snel vergeten. Het geeft een gevoel van verbondenheid.

Je zou denken dat de trend ophoudt nu dat de shops weer open zijn, maar niets is minder waar. De prijzen voor een tattoo of piercing zijn gestegen door de corona crisis. Jongeren hebben niet veel zin om veel geld te betalen voor een tattoo of piercing, waardoor ze nog steeds voor de goedkopere optie gaan.

Het is misschien wel een fijne herinnering die tattoo gezet door je vriend, toch brengt het gevaren met zich mee. Het gebeurt vaak niet heel hygiënisch, waardoor er bacteriën in je tattoo wonde terecht kunnen komen en er een infectie kan voorkomen. Ook is het zo dat professionals getraind zijn op het juist plaatsen en zetten van een piercing of tattoo, je vriend of jijzelf bent dat niet. Wanneer de tattoo/piercing op een foute manier gezet wordt creëer je een litteken.

Denk altijd twee keer na eer je begint aan een doe-het-zelf tattoo of piercing. Voor je het weet zit je met een vlek waar niemand nog uit kan opmaken wat er afgebeeld is op je tattoo, heb je een litteken of raak je ziek door een infectie.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.