maandag, juli 22, 2024
spot_img

Latest Posts

Zijn tattoos schadelijk voor je gezondheid?

Hoewel tatoeages steeds populairder worden en steeds meer geaccepteerd worden door de maatschappij, heerst er nog steeds een welgekende vraag omtrent deze kunstwerkjes. Wanneer je voor het eerst een tattoo neemt en je deelt dit mee aan je omgeving, zou je weleens de vraag: ‘Is dat wel zo gezond?’ kunnen krijgen. Er heerst in de maatschappij wantrouwen naar tatoeages toe, men vraagt zich af of de inkt in je lichaam niet schadelijk is op langere termijn.

Op het eerste zicht bezorgen tatoeages je geen gezondheidsproblemen. Enkel wanneer je een gevoelige huid of een slecht immuunsysteem hebt moet je een beetje oppassen. Dit is echter maar bij een klein percentage van de bevolking. Indien je denkt dat dit bij jou het geval is, zoek dan een artiest die eerst een kleine test op je huid wil uitvoeren.

Tatoeage-inkt kan giftig zijn voor het lichaam, het is erg belangrijk dat een tattoo- artiest zich bewust is van de risico’s en enkel inkt van topkwaliteit gebruikt. Er bestaan soorten inkt die kankerverwekkende stoffen bevatten, kijk zeker na dat jou artiest geen inkt gebruikt die deze stoffen bevatten. Vraag bij twijfel zeker na wat voor inkt je artiest gebruikt bij het zetten van jouw tatoeage.

Over het algemeen zal een tatoeage je bloed niet vergiftigen. De reden dat je na het laten zetten van een tatoeage vier maanden geen bloed mag geven is dat er risico bestaat dat er onhygiënisch te werk is gegaan. Indien de tattoo-machine of naalden niet voldoende gesteriliseerd werden kan het zijn dat deze ziektekiemen met zich meebrachten en in je lichaam hebben overgedragen. Hierom is het belangrijk dat je voor een goede en professionele artiest kiest.

Er zijn onderzoeken die uitwijzen dat tatoeages je immuunsysteem zouden verzwakken door het vrijkomen van cortisol. Dit is echter een korte termijn reactie en is zeker niet bij iedereen het geval. Dit komt voornamelijk voor bij mensen die al een verzwakt immuunsysteem hebben.

Dat tatoeages een inslag zijn op je gezondheid en voor een kortere levensduur zorgen kunnen we vrijwel meteen ontkrachten. Geen enkel onderzoek wijst dit uit. Men gaat er snel vanuit dat mensen met tattoos eerder sterven, doordat tatoeages gelinkt worden aan mensen die risico’s nemen in het leven. Denk hierbij aan bendeleven, roekeloos rijden, parachutespringen. Dit is echter een veronderstelling van de maatschappij en houdt geen direct verband met tatoeages.

Voorlopig is er nog niemand gestorven ten gevolge van een tatoeage. Er zijn wel gevallen van mensen die het advies van hun artiest niet opvolgden en gestorven zijn ten gevolge van een infectie, omdat ze niet de juiste nazorg aan hun tattoo gegeven hebben. Zoek altijd een artiest die reputabel en professioneel is en volg het advies van je artiest goed op.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.