maandag, juli 22, 2024
spot_img

Latest Posts

De betekenis van een tattoo

Iedereen geeft een eigen betekenis aan zijn/haar tattoo. Sommige mensen nemen gewoon een tatoeage omdat ze het ontwerp ervan mooi vinden, maar soms schuilt er ook een diepere betekenis achter. Wanneer je benieuwd bent naar de betekenis van tatoeages, komt dit artikel zeker van pas. Natuurlijk zal niet iedereen met dit soort tattoos de beschreven betekenis hebben voor zijn/haar tatoeage, maar het kan zeker een indicatie zijn.

Wolven

Bij Japanners is de wolf bekend als “grote God”. Ze dragen heiligdommen op aan de wolf, deze helpt gewassen te beschermen tegen zwijnen en herten. Volgens Navajo-mythen zijn wolven mystieke wezens en geloven ze dat dit in wezen vermomde mensen zijn.

In de Romeinse mythologie was de wolf dan weer verantwoordelijk voor het redden van de levens van Romulus en Remus, de stichters van Rome die als baby werden achtergelaten.

In de bijbel worden wolven gebruikt om hebzucht en vernietiging te symboliseren.

Wanneer men een wolf laat tatoeëren symboliseert deze dus als ware: hond, loyaliteit, hebzucht en vernietiging.

Walvis

De walvis maakt deel uit van vele folklore uit verschillende culturen. Volgens de Inuit-legende gaat het dat toen een Inuit-godheid een gestrande walvis op het strand vond, dit de wereldorde in wanorde bracht. Pas wanneer de walvis teruggekeerd was naar zee herstelde de wereldorde zich.

Ook is er een Oost-Afrikaanse legende waarbij de hebzuchtige koning Sulemani nederigheid leert door de hulp van de walvis.

De betekenis van een walvistattoo luidt dus als volgt: voorouders en nederigheid.

Spinnenwebben

Spinnenwebben zijn een middel die de spin gebruikt om hun prooi te vangen en op te sluiten. Gedetineerden gebruiken deze tattoo dus vaak om het aantal jaren weer te geven dat ze in de gevangenis doorbrachten. Het aantal ringen aan het web is dan het aantal jaar dat ze in de cel doorbrachten en gevangen zaten.

Spinnenwebben tattoos hebben volgende betekenis: gevangenis en tijd.

Jester

Jester, ook wel bekend als een hofnar, werd in Europa eerst gebruikt als amusement voor het hof. Het is een figuur dat wordt gezien als moppenmaker, muzikant en jongleur.

Deze tattoo heeft aks betekenis: komedie en dwazen.

Adelaar

Adelaars worden gebruikt als nationale symbolen in veel Oost-Europese landen, Mexico, India, Egypte, Armenië en natuurlijk de Verenigde Staten. In Amerika zijn de adelaar en zijn veren belangrijk voor de inheemse bevolking, ze worden gezien als een bron van kracht.

De betekenis van de Adelaartatoeage is: nationalisme en macht.

Keltisch kruis

Een Keltisch kruis is een samenvoeging van het Christelijk kruis en een heidens zonnewiel. Het staat symbool voor het Keltisch Christendom.

Deze tattoo geeft weer: religie.

Shiva

Shiva is de oppergod van het Hindoeïsme, hij is het derde lid van een drie-eenheid: de schepper, instandhouder en vernietiger. Shiva is de vernietiger en bezit de macht om het hele universum te vernietigen. Shiva heeft vele namen en kan verschillende vormen aannemen. In zijn verschijning als Panchanana (vijf-hoofdige) treedt hij op als geneesheer.

De betekenis van deze Shivatattoo is als volgt: welzijn en kennis.

Leeuwen

Leeuwen staan bekend om hun jachtvaardigheid en wreedheid. De dieren maken deel uit van legendes en mythen over heel de wereld. In het oud-Egypte werd de leeuw gebruikt als oorlogsgod, omdat de leeuwin bekend staat om haar agressieve eigenschappen en bescherming.

In het Hindoeïsme hebben ze vijf primaire vormen van God, waaronder Vishnu, deze neemt de vorm in van half leeuw/half mens.

In China zie je leeuwen vaak verschijnen als standbeeld voor keizerlijke paleizen ter bescherming.

Een tatoeage van een leeuw heeft als betekenis: moed, kracht en bescherming.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.