dinsdag, juni 25, 2024
spot_img

Latest Posts

Tijdelijke tattoos

Tattoos zijn razend populair, steeds meer mensen nemen of overwegen om een kunstwerk op hun huid te laten zetten. Vele worden echter afgeschrikt doordat zo’n tatoeage voor altijd op je lichaam blijft staan en vele bang zijn dat ze er spijt van zullen krijgen. Hier heeft een tattooshop in New York tegenwoordig een oplossing voor, zij zetten tattoos die na een jaar verdwijnen.

Ephemeral Tattoo is de naam die de tattoos met speciale inkt op de markt gekregen heeft, maar liefst zes jaar hebben verschillende tatoeage-artiesten samen met scheikundige ingenieurs en dermatologen aan deze inkt gewerkt. Het team ontwikkelde zo’n vijftigtal ink formules en deden ongeveer tweehonderd tests, allemaal op eigen lichaam.

Het duurde even, maar het resultaat mag er zijn. De juiste ink formule werd ontwikkeld en sinds maart 2021 zijn de artiesten ermee aan de slag gegaan in hun tattooshop. Vele stellen zich de vraag of de inkt wel veilig is, maar volgens Ephemeral Tattoo is er geen reden om zich zorgen te maken. De inkt is volgens hen 100% veilig, ze gebruiken enkel producten die door de FDA (food and drug administration) zijn goedgekeurd voor cosmetica en medische formules. Ook worden de producten in de nieuwe inkt al jaren gebruikt door tattoo- artiesten in een andere formule.

Het geheim van de inkt zit in de samenstelling, deze bestaat uit afbreekbare polymeren. Deze deeltjes kan je lichaam afbreken, waardoor de inkt in je huid verdwijnt. Dit is een traag proces, waardoor de tattoo ongeveer een jaar op de huid te zien blijft.

Hoelang de tattoo exact op je huid te zien blijft, hangt van verschillende factoren af. Zo vervaagt deze sneller wanneer je er vaak mee in de zon komt of wanneer je de nazorg minder nauw neemt. Bij sommige vervaagt de tattoo al na vijf maanden, bij anderen pas na acht maanden. Dit schommelt afhankelijk van waar de tattoo gezet is en wat de samenstelling van je huid is, sommige huidtypen breken de polymeren sneller af dan andere.

De tattoo die verdwijnt, stijgt in populariteit. Vooral koppeltjes kiezen ervoor om elkaars naam te laten tatoeëren met deze inkt, wanneer ze uit elkaar zouden gaan verdwijnt de tattoo samen met hun relatie. Volgens de tattoo artiesten die met de inkt op de markt gekomen zijn is het ook veiliger om dit soort tattoos te nemen. Iemand stijl kan namelijk veranderen in de loop der jaren, waarom dan een tattoo nemen die voor eeuwig op je lichaam staat?

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.