dinsdag, mei 21, 2024
spot_img

Latest Posts

Alles wat je moet weten over ooglidtatoeages

Onze oogleden zijn er om ons te beschermen, ze zijn een zeer essentieel lichaamsdeel. De semi-autonome mechanismen voorzien onze ogen van vocht, beschermen onze ogen tegen puin en gevaar, zorgen ervoor dat we comfortabel slapen, geven ons de optie om het onsmakelijke te vermijden en bieden ons nog tal van andere gunsten. Zonder onze oogleden zouden onze hoornvliezen uitdrogen en verschrompelen als een rozijn. Tegenwoordig zien we steeds vaker getatoeëerde oogleden.

Ondanks dat de oogleden erg functioneel zijn, zijn ze ook enorm delicaat. Het ooglidhuid is de dunste van het lichaam, hierdoor zou je denken dat dit geen goede combinatie is met een tattoomachine. Wanneer men een ooglid gaat tatoeëren kan men deze niet op dezelfde manier benaderen als bij andere plaatsen op het lichaam. Het proces vraagt een zekere finesse.

Vaak kiest een tattoo-artiest ervoor om oogleden te tatoeëren met de hand. Op deze manier kunnen ze hun kracht en tederheid beter onder controle houden. Niet enkel de kwetsbaarheid van een ooglid is een factor die het moeilijk maakt deze te tatoeëren, zo is het ook niet makkelijk om een ooglid uit te rekken en is deze gevoelig voor blow-outs.

Hoewel de pijngrens bij iedereen anders ligt, is het een feitelijk gegeven dat oogleden een behoorlijk pijnlijke plaats zijn om te laten tatoeëren. Drie belangrijke hersenzenuwen regelen het ooglid en zes regelen de oogbol. De trigeminuszenuw, die de sensorische stimulatie van het ooglid regelt, is verantwoordelijk voor de golf van pijn die optreedt wanneer er een tatoeage op het ooglid geplaatst wordt.  

Hoewel er wetenschappelijk beschreven wordt dat een ooglidtatoeage de meest ondragelijke tatoeage is om te nemen, ervaren veel mensen dit zo niet. Mensen die zo’n tatoeage laten zetten hebben beschrijven de pijn niet als ondragelijk, eerder als onaangenaam. Volgens enkele mensen was hun ooglidtatoeage niet de pijnlijkste tatoeage die ze gekregen hebben.

 Ooglidtatoeages lijken misschien een risicovolle tattoo, toch zijn er niet veel gezondheidsrisico’s aan verbonden. Het grootste gevaar is dat je plots een naald in jouw netvlies geramd krijgt. De risico’s die aan dit soort tatoeage hangen zijn vooral gebonden aan de artiest die deze zet. Indien deze de tatoeage slecht plaatst kan de tattoo- artiest ervoor zorgen dat de cliënt met een permanent blauwachtig ooglid rondloopt door een blow-out. Kies dus verstandig en kies een artiest die voldoende vaardig is en over een bepaald ervaringsniveau schikt.

Het is enorm belangrijk dat je de nazorg van een oogliddiploma goed opvolgt. Dit lichaamsdeel is enorm vatbaar voor infecties, wanneer je dit niet goed opvolgt en verzorgd kan je het gezichtsvermogen verliezen. Hou de oogleden zeker voldoende schoon en gehydrateerd.

Denk goed na over wat u wilt laten tatoeëren op uw oogleden, het verwijderen van deze tatoeages is namelijk niet evident. Hierbij moeten er interoculaire schilden geplaatst worden onder de oogleden, rechtstreeks op het oog, om het hoornvlies te beschermen van de laser. Men gebruikt een zachtere laser, omdat dit een zeer kwetsbaar gebied is. Hierdoor is er geen garantie dat de tatoeages volledig zullen verdwijnen.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.