dinsdag, mei 21, 2024
spot_img

Latest Posts

Tattoos gezonder dan men denkt

Er zijn vele redenen om een tatoeage te laten zetten. Het kan symbolisch zijn, therapeutisch werken, het gevoel van eigenwaarde verhogen of gewoonweg mooi zijn. Toch is er ook nog een andere reden waarom je een tattoo zou overwegen.

Men zou denken dat de inkt van tattoos je gezondheid schaden, niet is minder waar. Volgens een onderzoek van 2016 door de onderzoekers van de Universiteit van Alabama verhoogt het hebben van meerdere tatoeages het immuunsysteem. Hoe meer tatoeages je laat zetten, hoe kleiner de kans is dat je ziek wordt.

Volgens de hoofddocent antropologie aan de universiteit is het een proces. Het krijgen van één tatoeage heeft het omgekeerde effect, deze verlaagd je immuunsysteem. Het laten zetten van een tattoo is namelijk uitputtend voor zowel je lichaam als immuunsysteem. Het ka  de eerste uren pijn en uitputting van je lichaam veroorzaken. Het krijgen van je eerste tatoeage zorgt voor een milde shock voor het lichaam, omdat je lichaam zich enorm begint te concentreren op het genezen van het getroffen gebied. Doordat je lichaam zich richt op het genezen van je tattoo, verliest hij de weerstand van andere ziektes uit het oog. Hierdoor kan je sneller ziek worden.

Bij het laten zetten van meerdere tatoeages echter, went je lichaam aan het proces. Hoe meer tattoos je neemt, hoe meer je lichaam het zal gaan accepteren als de norm. Na het herstelproces van de eerste tattoo reset het lichaam zichzelf. Wanneer je jouw lichaam blijft tatoeëren geef je het steeds dezelfde shock, het lichaam zal zich uiteindelijk gaan aanpassen aan deze shock. Het zal voor zichzelf de lat hoger beginnen leggen  en sterker worden.

Voor het onderzoek gingen de onderzoekers in verschillende tattooshops langs. Ze namen een speekselmonster af bij mensen die zich lieten tatoeëren. Deze monsters werden gebruikt om de niveaus van immunoglobuline A, de antilichamen van het lichaam, te analyseren. Voor degene die hun eerste tattoo lieten zetten daalde dit niveau van antilichamen aanzienlijk. Voor mensen die voorafgaand aan het onderzoek al verschillende tatoeages hadden was deze daling er niet.

Met elke tatoeage die je laat zetten verhoog je dus eigenlijk je immuunsysteem. Het zal geen ziektes als kanker voorkomen, maar het zal je wel beter beschermen tegen ziektes als een verkoudheid. Als er al een reden was om te twijfelen aan een nieuwe tattoo, dan is deze ook weer van de baan geveegd. Verbeter je gezondheid en ga op die tattoostoel liggen.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.