dinsdag, mei 21, 2024
spot_img

Latest Posts

Tattoos die je gezondheid checken in ontwikkeling

Aan de Amerikaanse universiteit Harvard zijn onderzoekers bezig aan een project waarbij tatoeages van kleur veranderen om je medische toestand aan te geven. Zo’n tattoo kan je bijvoorbeeld zeggen of je last hebt van uitdroging en of je bloedsuikerspiegel aan het dalen of stijgen is.

Het project is ontwikkeld door twee postdoctorale studenten aan het prestigieuze Harvard in samenwerking met onderzoekers van MIT. Door middel van traditionele technieken worden deze nieuwe biosensoren in de huid aangebracht. Deze techniek is handiger dan de huidige wearables, omdat deze geen batterij of enig onderhoud nodig heeft. De biosensoren zijn nog niet volledig qua ontwikkeling.

Aan de hand van de chemie in het lichaam veranderen de medische tatoeages van kleur. De eerste testen met de inkt laten de kleur van blauw naar bruin veranderen indien de glucose in het lichaam stijgt. Indien men last heeft van uitdroging kan groene inkt dit laten zien door er een blauw licht op te schijnen.

Er moeten nog meer toepassingen bedacht en ontwikkeld worden, maar er is nog een probleem: vervaging. Net als bij normale tattoos vervaagt de bio-inkt, waardoor het resultaat minder zichtbaar is. Op deze vervaging moet nog een oplossing bedacht worden..

Dit project zal vast ook veel esthetische vragen oproepen, maar deze gaan de onderzoekers graag tegemoet. Ze zijn erg benieuwd naar de opinie van het publiek, niet iedereen zal het een goed idee vinden om met je medische informatie te koop te lopen. Een oplossing hiervoor zou onzichtbare inkt kunnen zijn, die je dan enkel kunt zien door middel van een licht dat uit je smartphone komt. Eens de ontwikkeling van dit project optimaal is kan er gekeken worden naar enige problemen die mensen erin zien.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.