maandag, juli 22, 2024
spot_img

Latest Posts

Steeds meer tattooshops gaan vegan

Steeds meer mensen veranderen hun levensstijl en gaan vegan, ze kiezen ervoor om vrij van dierlijke producten te leven. Wat men echter vaak niet weet is dat het tattoo proces in een tattooshop niet volledig zonder dierlijke producten verloopt. Er zitten namelijk vaak dierlijke producten in tattoo inkt, apparatuur en nazorgproducten. Echter gaan steeds meer tattooshops mee in het vegan gegeven.

Hoewel veel inkten die gebruikt worden al geen dierlijke producten meer bevatten, zijn er nog steeds inkten met ingrediënten afgeleid van dieren op de markt. Glycerine, dat afgeleid is uit dierlijke vetten, wordt vaak als stabilisator gebruikt. Sommige zwarte inkten bevatten ook botskool, om het pigment te verhogen.

Het grootste probleem komt echter voort uit de apparatuur en nazorgproducten die bij het tattoo proces horen. Zo is stencilpapier vaak gemaakt uit een product dat is afgeleid uit schapenwol, namelijk lanoline. Veel nazorgproducten en zelfs de wegwerpscheermesjes van een shop zijn niet veganistisch, ook hier zit vaak glycerine in.

Balsems die gebruikt worden in tattooshops bevatten vaak lanoline of bijenwas. Geen zorgen, er zijn hier ook veel diervriendelijke alternatieven voor. Deze vegan opties zijn gelukkig makkelijk toegankelijk en betaalbaar.

Wereldwijd duiken er steeds vaker veganistische tattoo artiesten en studio’s op. Er zijn een aantal shops die zich speciaal inzetten om volledig vegan te werk te gaan, van handzeep tot inkt. Zij werken enkel met producten en apparatuur die vrij is van dierlijke producten.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.