dinsdag, mei 21, 2024
spot_img

Latest Posts

Patch-tatoeages verbazen iedereen

Geborduurde patch-tatoeages zijn tegenwoordig een trend die echt inslaat in tattoo-kringen. Sommige zijn gezet met zoveel oog op detail, dat het lijkt alsof het een pleister is die op de huid genaaid is. Om dit effect te bereiken zit men tussen de twee en zes uur op de tattoo stoel.

Een patch-tattoo is een klein stukje kunst op je huid, het is er net echt op geborduurd. Dit effect bereiken artiesten door een constructie van individuele steken die worden vastgelegd met het tattoo pistool. Door een schaduw rondom de tattoo te tekenen, creëren ze het 3D effect rond de patch.

De pionier van dit concept is een tattoo artiest genaamd Eduardo Lozano, geboren in Brazilië. Hij kwam op het idee om een tattoo lijkend op een patch te creëren in 2019. Hij besteedde hierbij veel tijd aan het uitzoeken hoe hij deze tattoo het best kon uitvoeren, zodat deze tattoo net een echte patch zou lijken. Zijn werk herken je aan de losse draden die hij bij iedere patch-tattoo tekent.

Na Eduardo volgden veel artiesten over heel de wereld zijn idee. Zo is ook Min Zumi, uit Australië, een bekende patch-artiest geworden. Hij gebruikt voor het zetten van deze tatoeages geavanceerde apparatuur en niet-giftige inkt om het gewenste effect te bereiken. Hij staat ook erg op veiligheid, hij steriliseert zijn apparatuur steeds met methoden van ziekenhuiskwaliteit.

Indien men zelf denkt aan een patch-tattoo te laten zetten, is opzoekwerk over de juiste artiest enorm belangrijk. Het is een soort tattoo dat niet voor iedere artiest weggelegd is.

Bron afbeelding Devian art

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.