dinsdag, mei 21, 2024
spot_img

Latest Posts

Nieuwe trend: de sproeten tattoo

Sproeten zijn een natuurlijk verschijnsel, of je bent ermee geboren of je krijgt ze door de zon. Vroeger werden ze gezien als schoonheidsfoutje, tegenwoordig ligt dat anders. Nu vindt men sproeten charmant, ze zorgen voor een natuurlijke en unieke look.

Doordat sproeten de status van lief en charmant gekregen hebben, zijn veel mensen die deze niet van nature hebben ze gaan laten pigmenteren. Dit is een soort techniek dat je kan vergelijken met tatoeëren, het wordt allebei aangebracht met een naald. Het verschil is dat er bij pigmentatie minder diep gewerkt wordt en men pigment in plaats van inkt gebruikt.

Mensen die van nature sproeten hebben vragen zich waarschijnlijk af waarom iemand voor deze permanente cosmetische oplossing kiezen om sproeten te verkrijgen. Het voordeel van kunstmatige sproeten is dat je kunt kiezen hoeveel en waar je deze laat zetten. Terwijl bij natuurlijke sproeten je deze waarschijnlijk op plaatsen hebt waar je ze juist niet wilt. Met de pigmentatie zal je nooit 100% de natuurlijke look van aangeboren sproeten krijgen, maar het geeft wel een leuke toets aan je look.

Het zetten van kunstmatige sproeten is geen nieuw gegeven, al sinds de oudheid schilderen ze moedervlekken op het gezicht. Denk hierbij maar aan de ‘schoonheidspukkel’ boven de lip.

Pigmenteren is een vak apart, daarom zijn er weinig tattoo artiesten die dit echt goed kunnen. Er zijn ook een paar schoonheidsspecialisten die deze techniek kunnen uitvoeren. Voor een natuurlijke look is het belangrijk dat de sproetjes een verschillende grootte en helderheid hebben. Dit is niet makkelijk en kan niet iedereen goed zetten.

Je zet best eerst een paar sproeten en wacht dit resultaat af, wanneer je het leuk vindt kan je sproeten laten bijzetten. Het is een proces dat het best geleidelijk aan gedaan wordt.

Gezien je het gezicht niet kan bedekken in folie is het belangrijk om een goede hygiëne aan te houden en de zon te vermijden, zet de sproeten daarom best niet in de zomer.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.