zaterdag, april 13, 2024
spot_img

Latest Posts

Nieuwe EU-regelgeving voor tattoo artiesten

Sinds 4 januari 2022 geldt een nieuwe EU-regelgeving voor tattoo artiesten in heel Europa.

WAT IS HET VERBOD?

Deze REACH-wetgeving (registratie, evaluatie, autorisatie en beperking van chemicaliën) verbiedt het gebruik van 4.000 chemicaliën. Sommige van deze chemicaliën worden gebruikt in de meest populaire soorten inkt voor tatoeages en permanente make-up.

HOE REAGEERT DE INDUSTRIE?

Fabrikanten gaan mee in het verhaal en handelen onmiddellijk. Ze helpen tattoo artiesten zodat ze hun vak kunnen blijven uitoefenen.

De volgende fabrikanten komen met REACH-conforme ink formules die tatoeëerders legaal kunnen gebruiken in Europa en zo in regel blijven met de nieuwe wetgeving.

WERELDBEROEMDE ‘LIMITLESS’ TATTOO INK 

Het aanbod is beschikbaar sinds 10 januari, de nieuwe World Famous Limitless-lijn biedt meer dan 100 REACH-conforme soorten tattoo-inkt.

Een marktleider genaamd ‘World Famous’, wil Europese artiesten van de tatoeage-inkt voorzien waar ze dagelijks naar zoeken, ondanks het verbod. Het veelzijdige merk Limitless is momenteel alleen beschikbaar voor artiesten in de EU, maar zal later in 2022 wereldwijd beschikbaar zijn.

‘KURO SUMI IMPERIAL’ TATTOO INKT

De nieuwe Kuro SumiImperial-inktlijn is sinds 10 januari verkrijgbaar en biedt meer dan 25 REACH-conforme tattoo-inkten.

Pioniers die willen de traditie van het tatoeëren hoog in het vaandel houden. Het favoriete artiest-merk Kuro Sumi wil artiesten in de EU voorzien van hoogwaardige tatoeage-inkten waarop ze kunnen rekenen onder dit nieuwe verbod.

‘PERMA BLEND’ LUXEPIGMENTEN

De pigmentlijn is beschikbaar sinds 10 januari, de nieuwe Perma BlendLuxe-pigmentlijn biedt meer dan 44 REACH-conforme pigmenten voor permanente make-up artiesten.

Perma Blend maakt deel uit van World Famous, en ze streven er ook naar om Europese artiesten op dit moment te helpen door pigmenten van topkwaliteit aan te bieden voor professionele permanente make-up artiesten.

VOORUITGANG BOEKEN

Deze REACH-conforme inktlijnen zullen in de loop van de tijd blijven groeien, in de tussentijd blijven we ons inzetten om tattoo-artiesten te voorzien van het volledige scala aan kleuren die ze dagelijks gebruiken. 

World Famous tattooink

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.