dinsdag, mei 21, 2024
spot_img

Latest Posts

Mag een persoon met epilepsie tatoeages laten zetten?

Epilepsie is een neurologische aandoening die mensen van alle leeftijden kan treffen. Mensen met epilepsie ervaren plotselinge veranderingen in de elektrische activiteit van de hersenen, aanvallen genoemd. Tijdens een aanval kunnen ze schokken, schudden of trillen. Ze kunnen ook het bewustzijn verliezen.

Vanwege deze symptomen kan iemand met epilepsie zich zorgen maken over het nemen van een tatoeage.

Tatoeages maken al lang deel uit van de menselijke cultuur, en ze worden steeds populairder. Uit onderzoek blijkt dat bijna 1 op de 3 ten minste één tatoeage heeft.

Er zijn geen aanwijzingen dat tatoeages aanvallen kunnen uitlokken of extra risico’s met zich meebrengen voor mensen met epilepsie.

Lees verder voor meer informatie over epilepsie en tatoeages.

Mogen mensen met epilepsie een tatoeage?

Ja, mensen met epilepsie kunnen tatoeages laten zetten. Er zijn geen strikte medische contra-indicaties voor het laten zetten van tatoeages, ook niet voor epilepsie.

Sommige mensen met een medische aandoening zouden echter medisch advies moeten inwinnen alvorens een tatoeage te laten zetten. Mensen met chronische huidaandoeningen, zoals psoriasis, eczeem en atopische dermatitis, maar ook mensen met diabetes en bloedziekte, raadplegen best een arts vooraleer ze een tatoeage laten zetten. Ook zwangere mensen of mensen die borstvoeding geven is het nemen van een tatoeage sterk afgeraden.

Als iemand met epilepsie ook een aandoening heeft die van invloed kan zijn op zijn of haar geschiktheid voor een tatoeage, moet hij of zij advies vragen aan een arts.

Mensen met epilepsie kunnen zich zorgen maken over een aanval tijdens een tatoeage. Hoewel er geen bewijs is dat tatoeages aanvallen kunnen uitlokken, kan het nuttig zijn om eventuele zorgen met de tatoeëerder en een arts te bespreken. Bovendien kan iemand zich beter voorbereid voelen als hij de tatoeëerder laat weten wat hij moet doen in het geval van een aanval.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.