maandag, juli 22, 2024
spot_img

Latest Posts

Geheimen achter de schermen

Geen drank en cocaïne, wel knappe dames en een joelend publiek. Slechts twee jaar geleden maakten ze hun debuut op de Belgische tattoo conventies en ondertussen zijn ze een
berucht concept achter, voor en in de coulissen. Door innovatie en keiharde samenwerkingen kunnen Daisy en Katrien binnenkort verder creëren in hun droomproject: het nieuwe hoofdkwartier “Den Backstage”, dat een totaalconcept voor mode, tattoos en lifestyle moet vestigen. Ondertussen feesten ze gewoon verder op hun gehavende podium Paintworkz in Mol, waar ze te vinden zijn voor de personalisatie van fashion en eigen kledingmerken. Wie een borrel lust en de sfeer wil opsnuiven moet zich naar de Sint-Apollonialaan 188a begeven.

PAINTWORKZ…

Al jaar en dag is Paintworkz een uitzonderlijk fenomeen in het woud van textielbedrijven, die door internet geplaagd, vaak door de bomen het bos niet meer zien. Maar wat de rui is voor de vogels, daar zet het niet-te-stoppen atelier een nest voor bij. Professionaliteit doet hun kruin uitsteken boven de rest: nauwgezet maatwerk, de hoogste kwaliteit en een eersteklas service. 
Het bescheiden atelier zet zich onuitputtelijk in om de fijnste wensen van hun klanten uit te werken. Zo produceren ze dagelijks gepersonaliseerde t-shirts, truien en jassen waarvan de kwaliteit het hart van zijn dragers weer langs hun paddenstoel lokt. Zoals ook kabouters bekend zijn voor hun ijver, valt de geöliede dtg-printer, drukpers en de borduurmachine van het bedrijf nooit stil. Samen zorgden de machines al voor een ravage van zo’n paar tienduizenden stukken textiel, die eensgezind een legende van negen jaren lang vertellen. Deze fabelachtige wezens kunnen er gewoon geen genoeg van krijgen. En dat willen ze vieren.

…WORDT DEN BACKSTAGE

“Toen ik het eerste wiel aan de kar timmerde lag mijn focus meer op airbrush, bestickeren en herstellingen van voertuigen.” Toen was de naam Paintworkz nog relevant, maar de doelstellingen van het bedrijf hebben ondertussen een andere wending genomen. Ze verloren hun hart aan stijl, de ambacht van kleding en willen met hun vuur schietende toorts de volgende wieken aansteken. Het ziet ernaar uit dat alternatievelingen binnenkort kunnen los gaan in een onbreekbaar fort van mode, body modification, beauty en.. party? Verstekelingen worden gedropt in een ongezien winkel comfort en beregend door een vertederende nonchalance en sympathie van de bezielers. “Een jaar geleden trok rotte ridder in als tattoo-artiest, zo ontstond een wisselwerking waar we elk veel voordeel uit halen. Het is glorieus om elkaar als ondernemers te zien groeien.”
Met verwelkoming van een piercer, barber en leerbewerker buiten ze dit potentieel van samenwerking verder uit. Heerlijk! Eén adres voor alternatieve kleding, tattoos, piercings, haircuts en good vibes. Zo kan jij er exact uit zien zoals je zelf aanvoelt. “We zijn zelf mensen met een hoekje af, dus we willen vooral die belangen blijven behartigen.” Verstijfd door hun spontaniteit en enthousiasme als ze ons over hun concept vertellen. Met brede glimlach en geniepig stoppen ze ons een uitnodiging toe voor the ultimate party, die de traditionele winkelopening vervangt en een reeks aan raves zal inluiden. Het body en beauty atelier “Den Backstage” beloofd alvast een succes te worden.STAGED

Het atelier liet al eerder hun gaafste tricks zien in de BLACK.-lijn van Dennis Black Magic en de blitse kledinglijn van Zillion. Maar de dames fantaseren zelf graag en hun passie om te creeëren resulteerde onweerhoudbaar in het uitdagende kledingmerk STAGED. Deze keer halen ze écht alles uit de kleerkast en gaan ze giga hoeveelheden aan creativiteit, charisma en onbezonnen moedwilligheden bundelen om een alternatief te zijn op een éénzijdige modemarkt. Met een concept als tattoos op textiel, lijkt het op eerste zicht een variant van het Amerikaanse Sullen clothing. Maar met hun originaliteit en expertise dagen de meiden het merk uit! Voor de graafste tattoo-ontwerpen skaten ze mee met de waanzinnigste internationale tattoo-artiesten: T-Paint Tattoo, Janssen & Janssen, Inkursion, United Scum, Rotteridder, JellexWolf, Pink Flamingo, Sabbe Sablon en Black Swan Tattoo maken een solide basis voor deze vruchtbare taart. Brandende schepen, zwarte panters en delicate rozen worden niet alleen op huid, maar ook op t-shirts en – opvallend – grave bikerjassen vereeuwigd. “We zitten dagelijks met onze neus in de kleding en ondertussen weten we waar we kwaliteit aanschaffen.” En dat is de meest opvallende troef van het product: zo’n ding krijg je gewoon niet (verder) kapot. We houden alvast een oog op hun socials om de laatste nieuwe designs te bemachtigen.

LINE-UP

De realisatie van het project Den Backstage staat momenteel in zijn instap laarzen, maar we staan graag te huiveren op de eerste rij. Een subtiele blik laten we langs hun playlist glijden om
enkele geplande nieuwigheden te ontdekken. Allereerst willen ze verankeren door de ganse winkelindeling te heroriënteren voor toekomstige mede piraten. Nu er schoon schip wordt gemaakt in het pand is het een ideaal moment om alles op te fleuren en aantrekkelijk overzichtelijk te maken. Zodra we de infrastructuur uitgebouwd hebben zal het volgende eiland spoedig bemand worden door een leerbewerker en een piercer. Ondertussen staat onze verrekijker nog volop gericht op een samenwerking met een barber en wordt er achter de zeilen gesleuteld aan een vernieuwde website. Die laatste zal onder andere de nieuwe drops moeten catalogiseren, het surfgemak verbeteren en een verzameling tonen van de uniekste stuks. Dus hef de fles rum voor Den Backstage! “We werken samen aan een plek die aanvoelt als thuis komen.” Land in zicht – welkom in deze veilige haven voor verdwaalde zielen.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.