dinsdag, juni 25, 2024
spot_img

Latest Posts

Dit moet je absoluut vermijden na een tatoeage!

Het krijgen van een tatoeage kan erg spannend zijn. Je kijkt er zo hard naar uit, wat je niet mag vergeten is om goed voor je tattoo te zorgen eens deze op je huid staat. Men vergeet al snel dat een tattoo ook infectiegevaar met zich meebrengt. Hieronder sommen we snel even op waar je zeker op moet letten wanneer je een nieuwe tatoeage hebt laten zetten.

Vermijdt de zon

We snappen dat je meteen te koop wilt lopen met je nieuwe kunstwerkje, maar dit is niet altijd een goed idee. De zonnestralen kunnen ervoor zorgen dat jouw tatoeage vervaagt. Zeker wanneer deze nog niet volledig genezen is moet je oppassen, de zon zorgt ervoor dat de algemene kwaliteit van de tattoo vermindert. Nog even wachten dus om op je ligstoel aan het zwembad te gaan liggen.

Ga niet sporten

We zeggen het misschien niet vaak, maar blijf thuis van de sportschool! Een nieuwe tatoeage is het ideale excuus om even te luieren. Je mag namelijk niet extreem zweten tijdens het genezingsproces, dit kan je ontwerp beïnvloeden.

Doe geen strakke kledij aan

Draag bij voorkeur losse kledij tot je tattoo genezen is. Strakke kledij kan zorgen voor wrijving, hierdoor kan het getatoeëerde gebied geïrriteerd raken en kan er een infectie ontstaan.

Begin niet te plukken of te krabben

Tijdens het genezingsproces gaat je nieuwe tatoeage ongetwijfeld beginnen jeuken en pijn doen. Er zullen waarschijnlijk schilfers en korstjes op komen, dit is normaal. Vermijdt het absoluut om deze korstjes eraf te plukken, hierdoor gaat de kwaliteit van je tattoo achteruit. Probeer aanraking te beperken tot enkel het wassen en verzorgen van de tatoeage.

Was je handen

Was je handen steeds voor je jouw tatoeage gaat aanraken. Vuile handen brengen bacteriën met zich mee die zo in je tattoo terecht kunnen komen en een infectie veroorzaken.

Ga niet in bad

Net als zwemmen is het geen slim plan om met een nieuwe tattoo in bad te gaan zitten. Hierbij zit je namelijk gedurende een langere periode in water, dit kan je tattoo vervagen of ervoor zorgen dat err stukjes uit ontbreken. Ruil dat bad dus maar snel in voor een douche.

Gebruik geen zeep

Was je tatoeage niet met zeep, dit kan voor irritatie zorgen. Probeer de tattoo ook zo droog mogelijk te houden. Indien deze toch nat wordt, dep ze dan droog met een schone handdoek.

Gebruik geen washandjes

Wanneer je de tattoo gaat schoonmaken, gebruik dan enkel je handen hiervoor. Washandjes of iets dergelijks gaat door wrijving je tatoeage beschadigen.

Ga niet tegen het advies van je tattooartiest in

Het spreekt voor zich dat je best luistert naar wat je artiest zegt. Zij zijn de professionals die het vak kennen, doe dus niets wat afgeraden wordt door hen.

Wees geduldig

Een tattoo geneest niet op 1,2,3. Het kan even duren eer het volledige genezingsproces afgelopen is, afhankelijk van grootte en ontwerp. Wees dus geduldig en blijf goede nazorg geven aan je nieuwe kunstwerk.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.