zaterdag, april 13, 2024
spot_img

Latest Posts

De magie van Disney tattoos

Al vanaf dat Disney begon als kleine animatiestudio in 1923 werd iedereen betoverd door deze magische films, de oprichters en broers Roy en Walt Disney veroverden miljoenen harten met hun bedrijf. Nochtans was Walts eerste bedrijf Laugh O-Gram Studios niet bepaald een succes, dit ging namelijk failliet. Na het faillissement verhuisde Walt van Kansas City naar Los Angeles dichtbij  zijn broer om samen het bedrijf The Disney Brothers Company, die we nu kennen als The Walt Disney Company, op te richten.

Disney werkte de eerste jaren vooral voor andere bedrijven die hun ideeën over animaties gebruikten. Uiteindelijk creëerden ze in 1928 met behulp van Ub Iwerks een muis genaamd Mortimer. De vrouw van Walt hield echter niet van de naam Mortimer. De naam werd veranderd en Mickey Mouse was geboren. De film Steamboat Willie, waarin Mickey Mouse het hoofdpersonage was, was Disney’s eerste animatiefilm met geluid.

Dankzij Mickey Mouse haalde Disney genoeg geld op om aan een lange animatiefilm te beginnen werken. Ze hadden drie jaar nodig om de film te voltooien, maar in 1937 kwam dan eindelijk Sneeuwwitje en de zeven dwergen uit. Deze film lokte enkel lovende reacties uit en het succes van The Disney brothers Company was niet meer te stoppen.

In het jaar 1966 stierf Walt Disney aan complicaties van zijn operatie nadat hij zijn linkerlong had laten verwijderen door vergevorderde longkanker. Ondanks zijn dood bleef het bedrijf enorm groeien en in 1986 werd de bedrijfsnaam officieel veranderd naar The Walt Disney Company.

Geschiedenis Disney-tatoeages

Disney maakte de meest iconische films aller tijden en zoals het gaat met alle populaire dingen, werden er dan ook snel tattoos ontworpen met leuke Disney personages. Niet enkel het bedrijf groeide in populariteit, ook Disney-tatoeages werden een echte trend. Zo merkt men meteen hoeveel mensen de broers Roy en Walt geraakt hebben met hun magische creaties.

Er zijn zoveel mogelijkheden die een Disney Tattoo met zich meebrengt. Je kan een enkel personage laten plaatsen, het Disney Kasteel, een hele groep personages, het logo,… Wat je ook beslist te laten plaatsen, niemand zal zich vragen stellen over de betekenis van jouw tattoo. Iedereen herkent Disney overal en altijd.

Gezien de populariteit van Disney tatoeages stelt men zich natuurlijk vaak de vraag of je als werknemer van dit bedrijf ook tatoeages mag hebben. Het antwoord is ja, Disney mag dan een onschuldig en rein imago hebben, tattoos zijn er geen taboe. Enkel aanstootgevende tattoos zijn niet toegestaan in het publieke oog.

Over het algemeen betekenen deze tatoeages enkel dat de persoon die deze laat zetten van de Disney Magie houden en betoverd zijn door de films. Afhankelijk van het ontwerp kunnen Disney-tatoeages een diepere betekenis hebben, maar dat beslist de persoon die deze laat ontwerpen zelf. Wanneer men voor een Mickey Mouse-tatoeage kiest, is dit vaak een eerbetoon aan The Walt Disney Company. Zonder Mickey Mouse had Disney nooit zover geraakt, dit personage was het begin van het succes van de Disney magie.

Bron afbeelding Jordan Baker’s

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.