maandag, juli 22, 2024
spot_img

Latest Posts

Bewaar je tattoo na de dood

Mensen kunnen erg passioneel zijn over hun lichaamsversiering, met een tatoeage versterk je jouw identiteit en voel je jezelf baas over eigen lichaam. Men laat een tattoo zetten om verschillende redenen en doelen, het is een pijnlijk proces waarbij er gekozen wordt een afbeelding voor altijd op je lichaam te zetten. Het is meer dan een afbeelding op de huid, het is vaak beladen met emoties en verhalen. Wanneer je een tatoeage bekijkt vanuit dit aspect, is het niet moeilijk in te beelden dat er mensen zijn die de tatoeage graag bewaren na de dood. Dit kan door de service van tattoo shop Walls and Skin van eigenaar Peter van der Helm in Amsterdam.

Je zou jezelf kunnen afvragen waarom een foto van de tatoeage niet voldoende is. Vaak wil men de tatoeage in zijn originaliteit bewaren, dus geen foto hiervan. De authenticiteit van de huid met tattoo weegt zwaarder in de beleving dan een foto hiervan. Men heeft een gevoel nog in contact te staan met de overledene. Daarnaast wordt er ook een kunstwerk bewaard, een tatoeage op de huid is namelijk een soort kunstwerk van de tattoo artiest. Veel artiesten steken veel tijd in het ontwerpen en zetten van de tatoeage, het zou zonde zijn als deze dan verloren gaat. Als derde is er een historische reden. Wanneer de huid met tatoeage bewaard wordt kan deze later bestudeerd worden, zodat men in de toekomst meer te weten komt over de verschillende technieken en inkt die te pas kwam aan dit proces.

Vaak worden er plukjes haar, tanden, nagels of as bewaard van een overledenen. Een stukje huid met kunstwerk bewaren is dus niet meer of minder, alhoewel dit misschien iets meer confronterend kan zijn dan een stukje haar. Men laat iets van zichzelf achter waar men altijd heel trots op geweest is, het zou zonde zijn dit weg te gooien. Nabestaanden kunnen veel troost vinden in het zien van dit stukje huid, zo hebben ze waarschijnlijk heel wat herinneringen en gevoelens bij de tatoeage van de overleden persoon.

Walls and Skin heeft een stichting gestart genaamd ‘The foundation for the Art and Science of Tattooing’. Hier worden ook de verhalen achter de tatoeages getekend, het verhaal van de artiest die de tattoo gezet heeft weergegeven en meer informatie over de tattoo gegeven. Indien de overledene dit wenst kan de tatoeage ook tentoongesteld worden. Ook kan deze in bruikleen gegeven worden aan nabestaanden die dit kunnen bewaren in huis. De mogelijkheden zijn eindeloos. Door deze service gaat de laatste wens van mensen in vervulling.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.