maandag, juli 22, 2024
spot_img

Latest Posts

12 populaire historische tattoo-stijlen

Er zijn duizenden stijlen van tatoeages, maar veel van die stijlen zijn gebaseerd op bepaalde historische stijlen van eeuwen oud. Deze stijlen moet men zeker kennen voor men begint aan een ontwerp. Deze historische stijlen kunnen erbij helpen om de perfecte stijl tattoo te kiezen of deze te verfijnen. In dit artikel beschrijven we 12 stijlen die kunnen helpen bij een ontwerp van de perfecte tattoo voor jou.

1.     Klassiek Amerikaans

Deze stijl van tattoo is meestal de eerste waar men aan denkt bij tattoo-stijlen. De stijl werd in de jaren dertig gepopulariseerd door Norman Collins. De tatoeages in klassiek Amerikaanse stijl worden gedefinieerd door gedurfde contouren en het gebruik van vergelijkbare kleuren en afbeeldingen. In deze stijl zie je vaak een combinatie van harten, dolken en rozen of vrouwelijke pin-up figuren.

2.    New School

Deze stijl bestaat uit fantasierijke figuren die tot leven komen in een ingebeelde wereld. Het is net alsof je in een stripboek aan het bladeren bent, vol levendige kleuren en gekartelde dieren.

3.    Japans

Deze Japanse stijl Irezumi bestaat al eeuwenlang en heeft steeds zijn populariteit behouden. Tattoo artiesten creëren zowel traditionele als nieuwe versies van deze kunstwerken. Meestal worden de rug, benen of armen van de persoon bedekt met deze stijl.

4.    Zwart en grijs

Zwart grijs tattoos kunnen een breed scala aan stijlen bevatten. Deze tattoos zijn ook niet gebonden aan een bepaald onderwerp, alles is mogelijk zolang het getatoeëerd wordt in zwart tinten. Dit gebeurt door zwarte inkt te verdunnen, zodat er een spectrum aan tinten ontstaat.

5.     Portretten

Portretten zijn een subset van het realisme-genre. In deze stijl worden er geen zwarte contouren gebruikt, waardoor het een nauwkeurige weergave van mensen (of huisdieren) bereikt. Dit kan zowel in kleur als in zwart tinten.

6.    Stick-and-poke

Bij deze stick-and-poke stijl wordt er getatoeëerd met een enkele naald. Hoewel deze stijl vaak gebruikt wordt door doe-het-zelf tatoeëerders, kunnen ook professionele tattoo artiesten gebruik maken van deze stijl. Het wordt gekenmerkt door eenvoudig zwarte lijnen.

7.    Realisme

Bij het realisme kan alles worden afgebeeld: mensen, dieren, landschappen of objecten. Hiervoor heb je een ervaren tattoo artiest nodig om een realistisch ogend kunstwerk te maken. Of het nu zwart/wit of kleurrijk is, deze tattoo stijl maakt steeds een verbazingwekkend visuele impact.

8.    Zwartwerk

Zwartwerk is een tattoo stijl die oorspronkelijk afgeleid is van de originele tribale tatoeages. De tattoos bestaan uit dikke zwarte lijnen in verschillende geometrische vormen. Dit genre blijven artiesten naar een hoger niveau tillen.

9.    Biomechanisch

Biomechanische tattoos passen zich aan de vorm van het lichaam aan, de bedoeling is dat ze machines nabootsen die in het lichaam verborgen zouden kunnen zijn.

10. Geometrisch

Geometrische tattoos zijn erg tijdloos en momenteel zeer populair. Vaak worden de geometrische elementen gecombineerd met organische elementen. De tattoo stijl valt vaak op door het contrast tussen de exacte, scherpe lijnen van de stijl en de rondingen van het lichaam.

11. Realistische afvalpolka

Realistische Trash polka werd gemaakt door de Duitse Buena Vista Tattoo Club. De stijl is direct herkenbaar aan zijn collage-structuur, ingewikkeld in gedrukte materialen.

12. Surrealisme

Deze tattoostijl geeft kunstenaars veel om mee te werken. De stijl kan veranderen, het onderwerp kan veranderen, maar geeft uiteindelijk een ervaring van sublieme fantasie.

Er zijn natuurlijk geen regels als het aankomt op het kiezen van een tattoo stijl, maar uit bovenstaande stijlen kan inspiratie gehaald worden. Het zijn de stijlen die al het langst meegaan en nooit hun charme verliezen.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.