maandag, juli 22, 2024
spot_img

Latest Posts

10 soorten ontwerpen die tattoo-artiesten niet graag zetten

Tatoeages zijn heuse kunstwerken, die in miljoenen stijlen bestaan. Iedereen heeft zo wel een eigen voorkeur in stijl of ontwerp. Ook zijn er tatoeages die je zelf misschien niet zo mooi vindt of nooit bij jezelf zou laten zetten.

Ook tattoo-artiesten zelf hebben bepaalde voorkeuren omtrent tatoeages. In dit artikel delen enkele artiesten welke tattoos zij niet graag zetten en zelfs al geweigerd hebben.

1. Tatoeages op de binnenlip

Binnen de lip is een algemeen moeilijk gebied om te tatoeëren. Ongeveer 80% van de tijd pakken ze niet goed en vervagen ze snel.

Dit soort tatoeages vervagen snel vanwege de snelle omzetting van huidcellen in de mond. Doordat deze tatoeages zo snel vervagen, is het voor sommige artiesten frustrerend om de binnenlip te tatoeëren.

2. Kleine vinger tatoeages

Ook vinger tatoeages vervagen snel en zijn moeilijk in aftercare. Denk maar aan het wassen van de handen, blootstelling aan de zon, etc.

Je hebt zowat overal je handen/vingers voor nodig, dus de nieuwe tatoeages beschermen van invloeden van buitenaf is bijna onmogelijk.

Zeker wanneer de klant geen gewaagd ontwerp of een specifieke reden hebben om de tattoos op de vingers te zetten, vermijden tattoo-artiesten deze liever.

3. Populaire anker ontwerpen

Over het algemeen zijn ankerontwerpen geen probleem, maar het is tegenwoordig een trend om er de zin ‘Ik weiger te zinken’ bij te zetten. Artiesten kunnen moeilijk om het feit te negeren dat het hele doel van een anker is om te zinken.

Hierdoor vinden ze het populaire ontwerp erg ironisch en weigeren sommige dit te zetten bij hun klanten. Wel willen ze andere ankerontwerpen zetten, of als men perse het befaamde zinnetje willen een bootje erbij te zetten in plaats van een anker.

4. De naam van iemands partner

De naam van je partner laten tatoeëren op je lichaam lijkt de ultieme toewijding. Toch proberen veel artiesten hun klanten hiervan te weerhouden. Het gevaar dat je spijt krijgt van zo’n tattoo nadat je partner toch niet de liefde van je leven blijkt, is erg groot.

Wanneer je toch graag je toewijding aan je partner toont door middel van een tatoeage, kies dan voor een ontwerp dat symbool staat voor jullie relatie. Waar je, indien de relatie stuk loopt, toch nog een andere betekenis aan kan geven.

5. Het werk van andere artiesten

Tattoo ontwerpen zijn erg individueel, indien een artiest het ontwerp gebruikt van een andere artiest pleegt men eigenlijk plagiaat.

Vraag dus niet meteen een directe kopie van een ontwerp, maar laat je artiest het ontwerp gebruiken als inspiratiebron voor je eigen ontwerp.

6. Symbolen uit populaire series

Je kent het vast, het populaire Harry Potter symbool of het Batman logo. Sommige tattoo- artiesten zetten deze symbolen niet graag. Voornamelijk omdat er mensen zijn die serieus denken dat het een cultureel symbool of een soort heilige geometrie is. Dat is het niet.

Ook vinden de artiesten de symbolen niet meer origineel, iedereen wil plots het Harry Potter symbool wanneer ze een keer de films gezien hebben. Wanneer je dan vraagt of ze als grote fan ook ieder boek gelezen hebben is het antwoord nee.

7. Racistische haat

Meeste artiesten zullen weigeren racistische symbolen te tatoeëren bij iemand. Sommige artiesten zijn hier zelfs zo op tegen dat ze voortdurend onderzoek doen naar nieuwe haatsymbolen, zodat ze niet per ongeluk racisme promoten.

Indien je artiest toch bewust zo’n symbool zet bij zijn klanten, zoek je best meteen een andere tatoeëerder.

8. Tatoeages met veel kleuren

Tatoeages met kleuren vervagen sneller dan zwarte tatoeages of tatoeages met zwarte outlijnen. Een erg kleurrijke tattoo heeft dus enorm veel onderhoud nodig.

Sommige artiesten zetten dit soort tattoos minder graag, omdat ze bang zijn dat hun klanten niet beseffen dat ze de tattoo om de zoveel jaar moeten laten bijkleuren.

9. Tatoeages met fluorescerende kleurstoffen

Wanneer men een fluorescerende tattoo wilt, moet men 100% zeker zijn van het design. Dit is namelijk een tatoeage die erg moeilijk of bijna niet weg te laseren valt. Ook het coveren ervan is moeilijk, gezien de fluorescerende kleurstof er toch altijd een beetje door blijft schijnen.

10. Tatoeages met wit pigment

Witte tatoeages zien er online steeds super leuk uit, dit is echter veelal gefotoshopt. Tattoos met wit pigment zien er meestal enkel goed uit op de eerste dag van het zetten van de tatoeage.

De witte tattoos zijn enorm gevoelig voor Uv-stralen. Ze vervagen snel en laten vaak een verkleuring achter in plaats van volledig te verdwijnen.

Tatoeages van pure witte inkt zijn dus niet meteen een goed plan.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.