dinsdag, mei 21, 2024
spot_img

Latest Posts

10 pijnlijke plekken voor te tatoeëren

Wie mooi wil zijn, moet pijn lijden. Dat is niet anders wanneer men een tattoo wil laten zetten. Een tattoo laten plaatsen doet pijn, afhankelijk van de plaats waar je de tatoeage wil, ga je meer of minder pijn ervaren. Het is dus zeer belangrijk om niet enkel over het ontwerp na te denken, maar ook over het gebied waar je dit ontwerp wil laten zetten. Hieronder bespreken we de 10 plaatsen op het lichaam die over het algemeen als meest pijnlijk beschouwd worden.

1.     Borstbeen

Niet enkel is het borstbeen een pijnlijke plaats omdat hier weinig vet zit en de trillingen bijna rechtstreeks op het been terecht komen, ook is deze plaats pijnlijk doordat het gebied zich uitstrekt naar de maagstreek. Hierdoor strekken de trillingen van de naald zich verder uit naar beneden, wat een niet prettig gevoel met zich meebrengt.

2.     Binnenste arm

Bij de binnenkant van de arm is de dunne huid op deze plaats de boosdoener van pijn. Doordat de huid hier zo dun is, zullen de zenuwen meteen reageren op iedere por van de naald. Wanneer je hier een tatoeage laat plaatsen, zal het een beetje aanvoelen als een krassende brandwond. Niet ideaal als je pijngrens aan de lage kant ligt.

3.     Handen

De handen zijn gevuld met ligamenten, enkel dit feit is al een reden dat je enorm veel pijn kan ervaren bij het laten plaatsen van een tattoo op deze plaats. Daarbij komt nog dat de huid van je handen flinterdun is. Zeker wanneer ze gaan tatoeëren op de knokels ga je op de tanden moeten bijten.

4.     Ribben

De ribben zijn een gebied waar de meeste mensen die hier een tatoeage hebben over klagen. De huid is hier zeer dun en de botten zijn zo gespreid dat het groeven met afwisselend bot en huid achterlaat. Tussen deze groeven grazen de naalden als het waarde, wat als extreem pijnlijk ervaren wordt. In de meeste gevallen heeft men regelmatig een pauze nodig tijdens een ribsessie.

5.     Borstkas

De borstkas is een beetje gelijk aan het borstbeen, er zit weinig vet op dit gebied. Hierdoor komen de trillingen van de naald rechtstreeks op de botstreek terecht. Tenzij je enorm hard aan je borstspieren werkt en deze de pijnlijke trillingen temperen, zal je dus een pijnlijke sessie tegemoet gaan.

6.     Elleboog

Deze plaats is niet enkel pijnlijk, maar ook nog eens erg onhandig. Om de inkt goed in de ellebooghuid te krijgen zal je jouw arm in alle richtingen en bochten moeten wringen. Eens de tatoeage geplaatst is zal je elleboog beginnen opzwellen als een gek, allesbehalve aangenaam dus.

7.     Voeten

In het begin zullen de voeten doenbaar zijn en zal je de pijn makkelijk kunnen beheersen, maar naarmate de sessie volgt zal dit toch beginnen tegenvallen. Zeker naar de toppen van je voet toe zal je een zekere pijn ervaren. Als je niet goed tegen de pijn kan, waag je dan zeker niet aan veel schaduwen en markeringen op deze plaats.

8.     Oksel

Dit is een gebied op het lichaam dat echt niet aangenaam is om te laten tatoeëren, normaal spreekt dit voor zichzelf. De huid is hier zo dun, wanneer de naald hier aan het werk gaat veroorzaakt dit een scheerbrand maal tien. Wanneer men een tattoo op deze plaats wil, kan men beter twee keer nadenken eer men hiermee doorgaat.

9.     Achterkant van de knie

De knieën op zichzelf zijn al geen aangename plek om een tattoo te nemen, hier de achterkant van is dan ook erg pijnlijk. Het gebrek aan spieren en de dunne huid op deze plek zorgt voor een extreem pijnlijk gevoel, hier heb je zeker een bepaalde weerstand tegen pijn voor nodig.

10.  Hoofd

Hoewel vele mensen beweren dat je schedel een minder pijnlijke plek is dan men denkt, is het toch een gebied dat niet te onderschatten valt qua pijn. De tattoonaalden trillen en steken herhaaldelijk in je hoofd, erg plezierig is het dus niet. Verwacht je hierbij dan ook maar een ongemakkelijke sessie.

Hoewel deze gebieden als meest pijnlijk beschreven staan om een tatoeage te laten plaatsen, moet je zeker niet afgeschrikt raken. Een tattoo is altijd een beetje pijnlijk, maar je krijgt er een prachtig kunstwerk op jouw lichaam voor terug. De pijn is dus zeker de moeite waard en ben je achteraf ook weer snel vergeten.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.